A legjobb ár/érték arányú telefonok [2024] – Segítünk választani!

Napjainkban komoly fejtörést okozhat, ha új okostelefont szeretnénk vásárolni. A kínálat elképesztően széles. Rengeteg márka, modell, jobbnál-jobb ajánlatok, árban pedig határ a csillagos ég. Ez a cikk azért készült, hogy segítsünk Neked megkönnyíteni a döntést! Lássuk, hogy az idei évben mely készülékek bizonyulnak a legjobb választásnak ár/érték arányban!

Motorola Edge 50 Fusion – A legjobb ár/érték arányú telefon

Habár a Motorola Edge 50 Fusion egy erős középkategóriás készüléknek számít, mégis az egyik legjobb ár/érték aránnyal rendelkező készülék a piacon. Processzora a 8 magos Qualcomm® Snapdragon™ 7s Gen 2. GPU-ja Adreno 710, ami azt jelenti, hogy a legkeményebb játékokkal is megküzd, ez pár éve még felső kategóriás GPU volt. Használat közben nem kell a memória mennyisége miatt aggódnunk, hiszen 8 vagy 12 GB-tal rendelkezik, míg a 128/256/512 GB-os belső tárhelye is bőven elég lehet bárki számára. Kijelzője hatalmas, 6,7″ FHD+ (1080 x 2400). Selfie kamerájával minőségi, nagy felbontású képek készíthetőek, hiszen 32 megapixeles. A hátlapon két kameralencsével találkozhatunk, a hatalmas felbontással rendelkező 50 MP-es főkamerája lenyűgöző képeket készít, de van egy 13MP ultra széles látószögű kamerája is. Hatalmas beépített akksija 5000 mAh-s, ami akár 2 napos használatot képes biztosítani. Minden jó van benne, és az NFC sem maradt ki, így érintésmentes fizetésre bátran használható banki alkalmazásokkal vagy akár Google Pay-jel.

Motorola Edge telefon árak itt érhetőek el.

Legjobb ár/érték arányú Samsung telefon

Mint fentebb említettem, a Samsung gyárt belépő szintű és középkategóriába Androidos telefonokat 200 ezer Ft alatt, mert nem csak a top szegmensre koncentrál. A legjobb ár/érték arányú Samsung telefont így az alsó kategóriában is megtalálhatjuk már bőven 100e Ft alatt. A Samsung Galaxy A sorozat tagjai közül máris kiemelném a Samsung Galaxy A15 készüléket, mellyel nem lőhetünk mellé. Kiváló 8 magos Mediatek® MT8781 Helio G99 processzorának köszönhetően a sebességre nem lehet panasz. 6,5″ FHD+ Super Amoled kijelzőjének 90Hz-es képfrissítése meglepő és kellemes ebben az árszegmensben. 13MP-es szelfi kamerája és 50MP/5MP/2MP kamerái is jó szolgálatot tesznek. Akkumulátora 5000 mAh, így akár közel 2 napos üzemidő is elérhető vele.

Samsung Galaxy A szériás telefon árak itt érhetők el.

Legjobb ár/érték arányú iPhone

Az Apple iPhone 15 Pro az egyik legjobb ár/érték arányú telefon a piacon a felső kategóriában. Az új, erős A17 Bionic chip és a 6 magos GPU kiemelkedő teljesítményt és grafikai élményt nyújt. A hátlapi kamerarendszer – egy 48 MP-es fő kamera, egy 12 MP-es ultra széles látószögű és egy 12 MP-es teleobjektív – minden fényviszony mellett kiváló képeket és videókat készít. A 6,1 hüvelykes Super Retina XDR kijelző HDR10 és Dolby Vision támogatással élethű színeket biztosít, az akár 120 Hz-es ProMotion technológia pedig sima animációkat kínál. Az akkumulátor optimalizált, így egy teljes napot kibír, és támogatja a gyors és vezeték nélküli töltést. Lényegében minden igényt kielégít, hosszú távon is kiváló teljesítményt nyújt, így remek választás bárki számára, aki a legjobbak egyikét szeretné a zsebében tudni.

Apple iPhone 15 pro sorozat árai itt érhetők el.

Legjobb ár/érték arányú Sony telefon

A Sony Xperia 10 VI szintén kiváló ár/érték arányú okostelefon számos lenyűgöző funkcióval. A készüléket egy Snapdragon 690 processzor hajtja, amely stabil és megbízható teljesítményt nyújt. A 6 GB RAM-mal és 128 GB belső tárhellyel rendelkező Xperia 10 VI zökkenőmentes multitaskingot és elegendő tárolókapacitást kínál bárki számára. Hátlapján egy tripla kamerarendszer található, amely egy 12 MP-es fő kamerából, egy 8 MP-es ultra széles látószögű és egy 8 MP-es teleobjektívből áll. Ez a rendszer sokoldalú fényképezési lehetőségeket biztosít, így minden helyzetben kiváló képeket készíthet a tulajdonosa. A 6 hüvelykes OLED kijelző 2520 x 1080 pixel felbontással rendelkezik, és élénk, élethű színekkel rendelkezik. 4500 mAh-es akkumulátora hosszú üzemidőt garantál, így egész nap használhatjuk anélkül, hogy aggódnunk kellene a töltés miatt. A telefon IP68-as víz- és porállósági minősítéssel is rendelkezik, így strapabíró és ellenálló a környezeti hatásokkal szemben.

Sony Xperia sorozat árai itt érhetők el.

Legjobb ár/érték arányú telefongyártók

Mindig a Xiaomi volt az a gyártó, aki a legjobb ár/érték arányú telefonokat tette le az asztalra. Egyre feljebb lépdelnek a létrán, és eladásokban legutóbb már le is előzték a világ összes mobiltelefongyártó cégét, ezzel az első helyre kerülve. Azt kell mondanom, kezd velük elszaladni a ló, amikor árazásról van szó, hiszen a csúcs készülékük már más komoly gyártók árazását követi.

Természetesen más gyártóknál is vannak jó ár/érték aránnyal rendelkező készülékek, vegyük például a Samsung Galaxy A sorozat.

Legjobb középkategóriás telefonok

A legjobb középkategóriás telefonokról készítettünk teszteket, érdemes megnézni ezeket a tartalmakat, hogy könnyebben meg lehessen hozni a fontos döntést vásárlás során.

Mitől lesz drága egy telefon?

Folyamatosan változik, hogy mitől lesz drága egy csúcskategóriás telefon. Alapvető, hogy ha a legújabb csúcs hardvert tartalmazza, minőségibb az anyaghasználata és a legjobb kamerák kerülnek bele, akkor az ára magas lesz. De rengeteg olyan dolog volt régen, ami csak a drága csúcskategória kiváltsága volt. Mára egy középkategóriás telefonnál is már-már alap, hogy jelen van pl. az FHD vagy afeletti kijelző felbontás, az NFC, de az 5G is az volt, mégis már néhány középkategóriás telefonban is fellelhető. Arról nem beszélve, hogy egyes esetekben már a kamerák kiváló minőségűek, hiszen a legjobbnak választott középkategóriás készülékben ott lapul a 108MP-es kamera. Valljuk be, egy jó középkategóriás mobiltelefon az átlagfelhasználót tökéletesen kiszolgálja, bármilyen felhasználási módról legyen szó. A kínai telefonok kora elérkezett és ezek igazán olcsó, jó telefonok.

Milyen telefont vegyek?

Mérd fel az igényeidet és annak megfelelően hozz döntést! Ha fontos a fotózás, videózás, akkor a legjobb kamerás telefonok közül válassz középkategóriában. Ilyenek például a Xiaomi Redmi Note 13-as sorozat tagjai. Ha sokat játszol, akkor arra figyelj, hogy a hardvere legyen minél erősebb, erre egy Samsung Galaxy A55 készüléket javasolnék Neked. Mindig az alapján válassz készüléket, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak, és akkor nem lesz gond! 😉 Ha nem tudsz választani, keresd kollégáinkat a notebook.hu üzletekben vagy akár telefonon! Szíves örömest segíteni fognak a döntés meghozatalában. Rengeteg jó telefon van 200 ezer vagy akár 100 ezer forint alatt is!

Telefon részletre

Ha nem tudod vagy nem szeretnéd egyben kifizetni a mobiltelefont, akkor is érdemes szétnézni, hiszen nemcsak normál áruhitel, de egyes készülékekre 0% THM is elérhető. Ebben az esetben 10 havi egyenlő részletben fizetheted ki a teljes vételárat mindenféle kamat vagy egyéb költség nélkül. Szóval, ha egy telefon 100.000 Ft-ba kerül, akkor 10 x 10.000 Ft-ot kell majd fizetned, egy fillérrel sem többet. Érdemes belevágni mobilvásárlásba! Mindig megvásárolhatóak a legjobb telefonok részletre.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.